3 κριτήρια για να ξεχωρίζετε τους SEO Experts στην Ελλάδα

By | 11/11/2020
3-kritiria-gia-na-ksexorizete-toys-seo-experts-stin-ellada

Το SEO είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια ιστοσελίδα να κερδίσει επισκεψιμότητα και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, ειδικά αν πρόκειται για site επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά ή για site με ένα πολύ δημοφιλές θέμα. SEO σημαίνει βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης και στην ουσία είναι μια διαδικασία που μπορεί να κάνει ένα site πιο φιλικό απέναντι στις μηχανές αναζήτησης, φροντίζοντας ώστε να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα κριτήρια κατάταξης έτσι ώστε να βγαίνει πολύ ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Δεδομένου ότι το υπέρ-πολύτιμο organic traffic στην ουσία εξαρτάται από τη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς την αξία και τη σημασία του SEO.

Το SEO όμως μπορείτε να καταλάβετε δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Είναι κάτι το οποίο απαιτεί πολλές γνώσεις όσον αφορά τους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης αλλά και δεξιότητες στο web design και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με το διαδίκτυο. Επιπλέον, απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο. Τέλος, το παραμικρό λάθος στο SEO μπορεί να αποβεί μοιραίο για μια ιστοσελίδα. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι είναι πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσει να το κάνει κάποιος μόνος του στην ιστοσελίδα του αν δεν είναι ειδικός του είδους.

Διαβάζοντας τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να γίνει σωστά το SEO χρειάζεται ένας ειδικός πάνω στις μηχανές αναζήτησης ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να σας φέρει αποτελέσματα. Αν πληκτρολογήσετε στην μηχανή αναζήτησης της Google seo experts in Greece θα εμφανιστούν 10αδες ιστοσελίδες οι οποίες αναφέρουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες SEO. Ποιος είναι ο τρόπος όμως για να μπορέσετε να επιλέξετε τον κατάλληλο SEO Expert; Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν έρχεστε σε επικοινωνία με εταιρείες που λένε ότι προσφέρουν SEO; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε…

Αποκλειστική εξειδίκευση

Όπως είπαμε και πριν το SEO απαιτεί πολλές γνώσεις και συνεχή ενασχόληση για να έχει κάποιος τις γνώσεις και την ενημέρωση που χρειάζεται προκειμένου  να μπορεί να ανταπεξέλθει αμέσως στις πιθανές αλλαγές των αλγορίθμων και άλλων παραγόντων. Για να κατά καταφέρει αυτά λοιπόν κάποιος expert, θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το SEO. Θα πρέπει το SEO να είναι ο μόνος τομέας με τον οποίο ασχολείται επαγγελματικά. Αν λοιπόν κάποιος SEO expert ασχολείται και με άλλα πράγματα, πιθανότατα δεν θα προλαβαίνει να έχει όλη την πληροφόρηση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και κατά συνέπεια, η δουλειά του δεν θα είναι το ίδιο καλή με κάποιου που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτό.

Πόσο εύκολα τον βρήκατε

Θα εμπιστευόσασταν το φαγητό από έναν μάγειρα που δεν το δοκιμάζει; Θα αγοράζατε ρούχα από κάποιον έμπορο που δεν φοράει ο ίδιος τα ρούχα που πουλάει; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα κατά πάσα πιθανότητα είναι όχι. Το ίδιο λοιπόν πρέπει να ισχύει και με τους ειδικούς στο SEO. Αν η ιστοσελίδα ενός ειδικού SEO δεν είναι σε υψηλή κατάταξη ή – ακόμη χειρότερα – δεν είναι καν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google, τότε απλά δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης σας. Πώς θα βελτιώσει τη δική σας κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης αν δεν μπορεί να πετύχει καλή κατάταξη για τον ίδιο του τον εαυτό; Αν δυσκολευτήκατε να βρείτε το site του SEO experts in Greece, να είστε σίγουροι ότι θα δυσκολευτούν και οι επισκέπτες να βρουν το δικό σας, σε περίπτωση που τον εμπιστευθείτε.

Δείγματα της δουλειάς

Ένας σωστός SEO expert μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τις ικανότητες και την αξία του με έναν πάρα πολύ απλό τρόπο: δείχνοντας δείγματα της δουλειάς του και στατιστικά στοιχεία και μετρήσεις σχετικά με την επισκεψιμότητα sites που έχει, αποδεδειγμένα, αναλάβει. Αν λοιπόν ένας SEO expert δεν θέλει να μοιραστεί μαζί σας αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει σίγουρα να ανησυχήσετε. Είναι μια σημαντική «κόκκινη σημαία» σχετικά με το πόσο καλός είναι ο εν λόγω expert. Αν δεν έχει κάτι να κρύψει, απλά δεν θα έχει πρόβλημα να αποδείξει τις ικανότητες του. Μην εμπιστευθείτε κάποιον που δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.